donderdag 28 mei 2015

Gesprek Lodewijk Rondeboom

Deze ochtend een vruchtbaar gesprek gehad met Lodewijk Rondeboom managing director en marketeer van o.a. Stekkerfest en Cultuurpaus. Voor hem had ik de prangende vraag: hoe bouw ik mijn community op? Hieronder volgen de belangrijkste punten uit het gesprek.

Content
De kern van wat je wil maken gaat over het vertellen van verhalen en dat mensen hierdoor geraakt worden en enthousiast worden om dit verder te zetten. Je wil mooie, goede content laten zien en daarom daar ook zelf de regie in houden (een soort Humans of New York). Gebruik video en vind een format om dit in te presenteren. Gebruik Facebook en een website om de verzameling aan verhalen te laten zien. Kijk of je net als bij Facebook de filmpjes op je website automatisch kan laten afspelen. (wellicht kun je dat linken via Facebook of Instagram). En plaats bijvoorbeeld de goede daad van de dag.
Plaats nĂ¡ het festival al je content en link dit door met de Beschaving.

Live
Op festival de Beschaving kun je een live-stream maken met Periscope of Meerkat. Gebruik Facebook dan als een naslagwerk.

Festival
Zoek op het festival naar een analoge vorm van je 'Facebook-wall'. In zo'n setting zijn mensen meer geneigd naar analoge dingen dan bijvoorbeeld naar een beeldscherm te kijken.
Maak de beloning voor het doen van een goede daad subtiel maar herkenbaar, bijvoorbeeld een bandje.

Bereik
Met jouw concept breng je goed (hartverwarmend) nieuws aan de man. Iedereen wil dat natuurlijk verspreiden. Benader bijvoorbeeld vloggers (enzoknol), de burgemeester van Utrecht of lokale omroepen.

Vorm
De Cape kun misschien nog minimaler. Daarnaast zorg ervoor dat elke URL hetzelfde is. 'Draag de Cape' zegt al meer dan 'De Cape'. Het geeft meteen een actie aan.

Uitwerking
Bedenk goed de volgende dingen:
- wat is je input en output
- wat wint de bezoeker en wat wint het festival

Mogelijke interessante organisaties/personen om te benaderen
Filosoof Daniel Denett
Stichting Nieuwe Helden - Lucas de Man
Set-Up

Geen opmerkingen:

Een reactie posten