vrijdag 31 juli 2015

Enquête - eerste reacties

Al een handjevol mensen hebben de enquête ingevuld. Natuurlijk nog niet genoeg voor een volledig wetenschappelijk oordeel, maar wel goed om al te kijken naar de eerste reacties.

Mijn enquête had ik onderverdeeld in 3 segmenten voor verschillende gebruikers/spelers in hoe ze in aanraking waren gekomen met De Cape.

1. Uitgedaagd door een visitekaartje (1e versie)
2. 48 uur challenge op de expo (bij de 2 minuten challenge had ik al direct feedback)
3. Festival deBeschaving

Het delen van de goede daad
De instructies om te delen en vooral hoe te delen waren niet duidelijk genoeg. Het zou in één zin uit te leggen moeten zijn. Nu is het nog te vaag.

Tijdslimiet
De 48 uurs-tijdslimiet was voor sommigen een probleem. Spelers wilden wel iets unieks en 'echts' doen. Als die tijd is verstreken kan dat natuurlijk niet meer, waardoor ze het niet meer doen.
Dus uiteindelijk werkte de tijdslimiet averechts. Ik wilde met de tijdslimiet ervoor zorgen dat mensen het niet zouden vergeten, maar toch genoeg ruimte hadden. 48 uur is uiteindelijk toch te kort hiervoor.

De hoeveelheid aan het delen via social media
Social media blijft een lastig gegeven. Sommigen vinden het heel vervelend om hun goede daad te delen en anderen hebben er geen enkele moeite mee. Echter het niet-delen van de goede daad binnen het concept is onmogelijk omdat het een spel is dat draait om het delen van goede daden. Wat natuurlijk wel aangepast kan worden is de hoeveelheid aan berichten om te posten. Op festival deBeschaving moesten mensen 3 goede daden delen. Voor sommigen voelde dat als spammen. Als je de hoeveelheid aan berichten bij de spelers zelf legt kunnen ze hun eigen grenzen daarin bepalen.

Goed doeners
De mensen die de goede daden hebben gedaan zijn meestal van zichzelf ook al bezig met goed doen in de wereld. Mapije beaamde dit gegeven ook al in het interview dat ik met haar had. Door De Cape is er bij wijze van spreken nog geen egoïst omgetoverd tot altruïst. Toch beaamt iedereen wel voor even, na in aanraking te zijn geweest met De Cape, meer bewust te zijn van het doen van goede daden.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten